Ciepło i opłacalnie – dobry ekogroszek do lokali gastronomicznych
- Kategoria: Gastronomia
- Opublikowano: poniedziałek, 11 listopad 2024 21:10
- Super User
- Odsłony: 68
W porze zimowej podwyższają się opłaty biznesmenów na ogrzewanie. Dlatego na tyle istotny pozostaje wybór dopasowanego elementu grzewczego, jednocześnie ekonomicznego oraz wydajnego. Skuteczne systemy ogrzewania bazujące na paliwie stałym wyprodukowanym z węgla kamiennego lub brunatnego przeznaczonym do produkcji energii cieplnej w kotłach retortowych korzystnie wpływają na zredukowanie kosztów w mniejszych i większych lokalach gastronomicznych.
Dobór rodzimych paliw stałych wyprodukowanych z węgla kamiennego lub brunatnego przeznaczonych do produkcji energii cieplnej w kotłach retortowych pozostaje spory. Przykładowo ekogroszek Rastar, jako produkt o wysokiej kaloryczności posiada ogromną efektywność. Z tym zaś bezpośrednio związana jest optymalizacja opłat. Ałtaj ekogroszek to również sprawdzony produkt - zobacz testy ekogroszków. To sporej wartości użytkowej wyjście grzewcze powstaje ze specjalnie rozdrobnionego i oczyszczonego węgla. W związku z czym używa się mniej tego wyrobu, czyli można wiele zaoszczędzić, w porównaniu do zastosowania standardowych sposobów zagrzewania.
Rodzimy ekogroszek Patriot to kolejny niezwykle wydajny produkt, wykazujący dużą jakość opałową. Dlatego nabywcy mają przeświadczenie, że budynek gastronomiczny będzie doskonale ogrzewany, a oni nie tylko zaoszczędzą fundusze, lecz również wolne chwile, ponieważ nie będą musieli doglądać pieca systematycznie. Wystarczy tylko dostosować odpowiedni produkt do danego kotła, by mieć przeświadczenie, że w 100% zostaną zastosowane poszczególne parametry. Do nowoczesnych form substancji palnej zalicza się ekogroszek Karlik workowany, wykazujący stabilne wskaźniki, minimalizujące konieczność dodatkowej regulacji pieca. Zarządca budynku z branży gastronomicznej ma możliwość również decydować się na węgiel Wesoła ekogroszek, czyli paliwo powstające z wyselekcjonowanych węgli. Można go zastosować w wielu rodzajach kotłów z podajnikiem automatycznym ślimakowym i tłokowym.
Aktualne raporty cenowe z rynku ekogroszku możesz znaleźć na stronie https://jakiekogroszek.pl/cena-ekogroszku/
Używanie paliwa stałego wyprodukowanego z węgla kamiennego lub brunatnego przeznaczonego do produkcji energii cieplnej w kotłach retortowych rzeczywiście może przełożyć się na zmniejszenie opłat za ogrzewanie. Urządzenia grzewcze wykorzystujące ekogroszek są wygodne, a po właściwym ustawieniu pieca kompletny cykl jest mechaniczny. W gastronomii jest to nad wyraz znaczące, tak samo ze względu na wykonywanie obowiązków zawodowych kucharzy na kuchni, jak i na gości przebywających w restauracji.