czwartek, 02 maj 2024

Uncategorised

Bezpieczne gotowanie – jak przygotować pracownika do pracy w gastronomii?

food 4343863 640Każdy szef ma obowiązek uskutecznić instruktaż z zakresu bezpieczeństwa. W czasie jego trwania pracownik poznaje nie tylko swoje funkcje, ale również uprawnienia. Co nadrzędne, starannie przeprowadzone przeszkolenie powinno zaznajomić z sytuacjami zagrożenia, które wiążą się z obowiązkami. Pobrana świadomość daje podwładnemu możliwość wystrzegać się urazów, zaś w wypadku kiedy taki dojdzie do skutku, stosownie zadziałać. Każda specjalizacja jest różna, tym samym także kursy będą się różnić. Na co zwrócić uwagę na konkretnych stanowiskach? W jaki sposób ubezpieczyć podwładnego przed schorzeniami związanymi z pracą? Oto parę wzorów.

Czytaj więcej: Bezpieczne gotowanie – jak przygotować pracownika do pracy w gastronomii?