Bezpieczne gotowanie – jak przygotować pracownika do pracy w gastronomii?
- Kategoria: Uncategorised
- Opublikowano: piątek, 07 styczeń 2022 18:28
- Super User
- Odsłony: 324
Każdy szef ma obowiązek uskutecznić instruktaż z zakresu bezpieczeństwa. W czasie jego trwania pracownik poznaje nie tylko swoje funkcje, ale również uprawnienia. Co nadrzędne, starannie przeprowadzone przeszkolenie powinno zaznajomić z sytuacjami zagrożenia, które wiążą się z obowiązkami. Pobrana świadomość daje podwładnemu możliwość wystrzegać się urazów, zaś w wypadku kiedy taki dojdzie do skutku, stosownie zadziałać. Każda specjalizacja jest różna, tym samym także kursy będą się różnić. Na co zwrócić uwagę na konkretnych stanowiskach? W jaki sposób ubezpieczyć podwładnego przed schorzeniami związanymi z pracą? Oto parę wzorów.
Czytaj więcej: Bezpieczne gotowanie – jak przygotować pracownika do pracy w gastronomii?