W wielu aglomeracjach w naszym kraju funkcjonuje masa lokali, które podają rarytasy z całego świata. Także w dolnośląskim istnieje ich sporo. Grecka, hiszpańska, japońska – wszystkie są dobrze znana stałym bywalcom jak i turystom. Ponadto często występują w mieszkaniach bądź na przyjęciach weselnych. A co z rodzimymi potrawami? Czy nie są warte atencja?
Czytaj więcej: Cudze chwalicie, swego nie znacieZawarcie związku małżeńskiego to dla większości par jeden z najbardziej wyjątkowych momentów w życiu. Jego przygotowanie jest niestety sporym wyzwaniem, zwłaszcza jeżeli w planach jest większe przyjęcie. Plusem jest to, że na rynku działa szeroka grupa firm świadczących usługi ślubne. A może Ty też rozważasz rozpoczęcie tego typu przedsięwzięcia? Przedstawiamy najważniejsze informacje dotyczące branży ślubnej.
Czytaj więcej: Wybierz najlepsze usługi ślubneOd jakiegoś czasu standardem stają się furgonetki sprzedające jedzenie na eventach dla najmłodszych, na podobnej zasadzie jak i na eventach bez przedziału wiekowego. Wynika to z rosnącej popularności foodtrucków. Opiekunowie też cenią to, iż w trakcie zabawy najmłodsi mają okazję przekąsić coś smacznego.
Czytaj więcej: Jedzenie z foodtrucków coraz bardziej popularneNie ciężko zauważyć, że pandemia wirusa odcisnęła się ogromnym echem na całym globie. Można sądzić, że lokale gastronomiczne najbardziej straciły w aktualnej rzeczywistości. Bez wątpienia, na początku realność epidemiczna zdziwiła każdego z nas. Z czasem, kierownicy knajp uzyskując nowe doświadczenie i zmieniając nieco swój schemat działania, rozwinęli swoje biznesy na zupełnie innowacyjnym, nieznanym dotąd obszarze. Jak się okazało, to właśnie lokale gastronomiczne stały się jednym z wielu działów gospodarki, które znakomicie odnalazły się w wirusowej rzeczywistości.
Czytaj więcej: Otwieranie restauracji w latach epidemii – czy to opłacalny zamiar?