Kiedyś, by posmakować nieznanych potraw trzeba było wyjeżdżać w dalekie podróże. Kuchnia śródziemnomorska, tajska, czy gruzińskie smakołyki były dostępne tylko dla tychże, którzy nie obawiają się wyjeżdżać nawet w bardzo odległe zakątki świata.
Czytaj więcej: Jakich smaków egzotycznych najchętniej próbują Polacy?W stolicy naszego państwa zakładanych jest sporo nowoczesnych lokali gastronomicznych, które zapraszają do odwiedzania nie tylko dorosłych, ale także zachęcają dzieci. Większa część z nich z łatwością korzysta z współczesnej technologi, jednak pozostała część postawiła na staromodne rozwiązania. Co zmieniło się w lokalach gastronomicznych przeczytasz właśnie w tymże artykule.
Czytaj więcej: Ekologiczne rozwiązania do restauracjiMnogość rozmaitych lokali gastronomicznych, daje nam możliwość przebierania w smakach. Zwiedzając stolicę Dolnego Śląska, na każdym kroku spotykamy inną propozycję. Nie da się jednak zaprzeczyć, że prym nadal wiodą pizzerie. Ten sławny włoski placek to nieograniczone kompozycje smakowe, ale też niezwykła łatwość dzielenia się. Na czym polega nieprzerwany fenomen tego dania? Gdzie zjesz najlepszą pizzę we Wrocławiu?
Czytaj więcej: Jeden placek – wiele możliwościKażdy szef ma obowiązek uskutecznić instruktaż z zakresu bezpieczeństwa. W czasie jego trwania pracownik poznaje nie tylko swoje funkcje, ale również uprawnienia. Co nadrzędne, starannie przeprowadzone przeszkolenie powinno zaznajomić z sytuacjami zagrożenia, które wiążą się z obowiązkami. Pobrana świadomość daje podwładnemu możliwość wystrzegać się urazów, zaś w wypadku kiedy taki dojdzie do skutku, stosownie zadziałać. Każda specjalizacja jest różna, tym samym także kursy będą się różnić. Na co zwrócić uwagę na konkretnych stanowiskach? W jaki sposób ubezpieczyć podwładnego przed schorzeniami związanymi z pracą? Oto parę wzorów.
Czytaj więcej: Bezpieczne gotowanie – jak przygotować pracownika do pracy w gastronomii?